Schindler's List and Battle In Seattle

Το ξέρω πως χάθηκα για πολύ καιρό αλλά πέσανε πολλά πράγματα μαζεμένα.Κάτι οι ευροεκλογές,κάτι η εξεταστική αμέσως μετά ακολουθούμενη από παταγώδη αποτυχία και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που αυτή φέρνει μαζί της και δεν είχα χρόνο η διάθεση να γράψω..

Σήμερα όμως που έμεινα λίγο σπίτι μόνος μου,τελείωσα επιτέλους τον αναθεματισμένο "αριστερισμό" του Λένιν και είδα δυο καταπληκτικές ταινίες πήρα την δύναμη να το ξαναρχίζω...

Ξέρω πως πολλοί ακούγοντας πως συνεχίζω το blogging τα ρίχνετε στον Murfy και την θεωρία του πως όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά θα πάει!!Συγγνώμη ρε παιδιά!Αν είμαι τόσο βαρετός να φύγετε να πάτε αλλού!!

Τελοσπάντων!Σήμερα θέλω να αναφερθώ στις 2 ταινίες που είδα!! (όχι όχι είμαι μικρός ακόμη για να αναφερθώ και να σχολιάσω τον αριστερισμό!!Αυτό σε λίγα χρόνια!! ;-) )

Η πρώτη ταινία είναι η διάσημη "Λίστα του Σίντλερ".Η ταινία είναι καταπληκτική και σας την συστίνω χωρίς καμμία επιφύλαξη!Βλέπωντας την ταινία και το πως οι Ναζί εξαφάνιζαν ολόκληρες γειτονιές μέσα σε ένα βράδυ ήρθε ξανά στον νου μου το ποίημα του Μάρτιν Νίμολερ όπως και κάθε φορά που βλέπω ταινία για τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μάρτιν Νίμολερ ήταν προτεστάντης ιερέας στην Ναζιστική Γερμανία.Αρχικά υποστηρικτής του καθεστώτος αλλά καθώς τα ναζιστικά εγκλήματα ξεδιπλώνονταν μπροστά του κάθε μέρα πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο και έγινε αντιφρονούντας.Συννελήφθη και κατά τύχη δεν εκτελέστηκε.Μετά τον πόλεμο ο Νίμολερ μη μπορώντας φυσικά να ξεχάσει τα εγκλήματα των Ναζί αλλά παρακολουθώντας ταυτόχρονα παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να συμβαίνουν παντού στον κόσμο από πιο σύγχρονους και πιο "εξευγενισμένους" Ναζί έγραψε αυτό το ποίημα σαν μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στην αδιαφορία και την απάθεια του κόσμου.Ήθελε να τους πει πως η ελευθερία κερδίζεται κάθε μέρα, πως δεν μπορεί να υπάρχει ευτυχία ενός ανθρώπου όταν περιτριγυρίζεται από την δυστυχία των άλλων,πως αν δεν δώσουμε κοινές μάχες τότε θα γευτούμε κοινές ήττες...

Το ποίημα του λέγεται "Πρώτα ήρθαν".

"In Germany, they came first for the Communists, And I didn’t speak up because I wasn’t a Communist;
And then they came for the trade unionists, And I didn’t speak up because I wasn’t a trade unionist;
And then they came for the Jews, And I didn’t speak up because I wasn’t a Jew;
And then... they came for me... And by that time there was no one left to speak up."
Στα ελληνικά:

"Στην Γερμανία πρώτα ήρθαν για τους Κομμουνιστές,και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Κομμουνιστής

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος

Και μετά ήρθαν για μένα...και μέχρι τότε δεν είχε μείνει πια κανείς για να μιλήσει..."

θα μπορούσα να πώ πολλά πάνω στο θέμα μα θα κουράσω.Nομίζω το νόημα γίνεται αντιληπτό.


Και τέλος όσον αφορά την δεύτερη ταινία, αυτή ήταν το "Battle In Seattle".Μια ταινία στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη του Σιάτλ το 1999 και όπου μια ταράστια ειρηνική διαδήλωση κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων και όχι μόνο δικαιωμάτων από τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου μετατράπηκε σε χάος και ανθρωποκυνηγητό.Για όλους όσους συμμετέχουν σε διαδηλώσεις τα συναισθήματα που θα τους γεννήσει η ταινία δεν είναι πρωτόγνωρα.Για όλους τους υπόλοιπους μια συμβουλη!Όσο βλεπετε την ταινία αφαιρέστε τα πρόσωπα των διαδηλωτών και βάλτε εκεί τα πρόσωπα των δικών σας ανθρώπων.Και το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο BATTLE IN SEATTLE το 1999 και το BATTLE IN ATHENS το 2008...

Σας δίνω επίσης και τις διευθύνσεις για να κατεβάσετε τις δύο ταινίες ελπίζωντας πως γνωρίζετε να κατεβάζετε με χρήση torrents.Αν όχι ρωτήστε κάποιον είναι απλό!

Battle In Seattle πατήστε εδώ
Schindler's List πατήστε εδώ
Αν δεν έχετε δικό σας προφίλ στο "gamato.info" τότε κάντε πρώτα κλικ εδώ , φτίαξτε ένα δωρεάν προφίλ και μετά κάντε κλικ στις ταινίες που σας έδωσα ακριβώς από πάνω.

Δημοσίευση σχολίου


Η δικιά μας επανάσταση δεν θα είναι "βελούδινη"...