Νεότερα για την σύλληψη ελλήνων φοιτητώ στην Ιταλία




Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα για τη χθεσινή απρόκλητη σύλληψη από την ιταλική αστυνομία δύο Ελλήνων φοιτητών, στελεχών της νεολαίας της ΚΟΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της Αριστερής Ενότητας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων τους.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον Ιταλό πρέσβη, αποτελούμενη από τον βουλευτή Θ. Δρίτσα και από εκπρόσωπο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, του εξήγησε ότι οι φοιτητές συνελήφθησαν ενώ συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση φοιτητών και πανεπιστημιακών στο Τορίνο κατά της «Συνόδου των Πρυτάνεων του G8».


Του επεσήμανε επίσης ότι η σύλληψη ήταν βίαιη, όπως αποδεικνύει και η σχετική ιατροδικαστική έκθεση, και ότι η κατηγορία για «αντίσταση κατά της αρχής» είναι παντελώς αβάσιμη, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύουν οι ιταλικές εφημερίδες και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Ο Ιταλός πρέσβης δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να τους μεταφέρει τη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη και κακομεταχείριση των δύο φοιτητών, καθώς και το αίτημα για απόσυρση κάθε κατηγορίας.
Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε και στο Ιταλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

2 σχόλια:

  Ανώνυμος

22 Μαΐου 2009 στις 3:37 μ.μ.

"φοιτητών, στελεχών της νεολαίας της ΚΟΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της Αριστερής Ενότητας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων τους."
Κανένας μη σκατοκέφαλος πιστεύω δε θα πει καλά τους κάναν μπράβο στα ιταλικά ΜΑΤ.Αν ήταν απλώς 2 Έλληνες φοιτητές θα ήταν κάτι υποδιαίστερο η σύλληψη λόγω συμμετοχής σε ειρηνική πορεία?Ναι τα παιδειά είναι εκλεγμένα μέλη των ΔΣ στις σχολές τους.Η ΚΟΕ από πότε έχει νεολαία και από πότε έχει ιεραρχία ανάμεσα στα μέλη της?Σωστό είναι κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία να εκπροσωπεί τον τόπο του στην εκλογή του ΚΟ,σωστό είναι κάποιος που έχει κάποιες ικανότητες στο λόγο να μιλά αυτός στους δημοσιογράφους,σωστό είναι κάποιος που λαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες να λαμβάνεται πιο σοβαρά η γνώμμη του από ένα απλό μέλος,αλλά γιατί να υπάρχει ο τότλος στέλεχος?Γιατί να μιλάμε για "επαγγελματίες"πολιτικούς,έστω της αριστερας?

  koelemen

23 Μαΐου 2009 στις 12:03 π.μ.

Προφανως πρεπει να τους εκφωνησεις ως στελεχη γιανα αναδειξεις οτι οποιαδηποτε κατηγορια προς αυτους(και προς οποιοδηποτε μελος ή στελεχος της οργανωσης) συνεπαγεται κατηγορια προς την ιδια την οργανωση. Ετσι βαζεις πλατες γι αυτους, και ετσι δειχνεις πραγματικη αλληλεγγυη στους συντροφους σου.

Η απορια σου ανωνυμε ειναι τελειως μα τελειως κουτη.

Δημοσίευση σχολίου


Η δικιά μας επανάσταση δεν θα είναι "βελούδινη"...