Να τιμωρηθούν οι λιμενικοί δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Κούρδου πρόσφυγα Αριβάν Οσμάν Αμπντουλά στην ΗγουμενίτσαΟ Αριβάν Οσμάν Αμπντουλά Κούρδος πρόσφυγας από το Ιράκ βρίσκεται σε κώμα έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη σύλληψή του από άνδρες του λιμενικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 3 Απριλίου 2009. Παρά την προσπάθεια απόκρυψης του περιστατικού και στη συνέχεια συγκάλυψής του από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας –το οποίο έκανε λόγο αρχικά για «ατύχημα» και έπειτα για «αυτοτραυματισμό» του πρόσφυγα-, το γεγονός αποκαλύφθηκε και έλαβε δημοσιότητα χάρη στην κινητοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη και την αποφασιστικότητα των προσφύγων αυτόπτων μαρτύρων και του ξάδελφου του θύματος που είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας στη Σουηδία.
Ο θανάσιμος τραυματισμός του Αμπντουλά δεν είναι ούτε «τυχαίο» ούτε «μεμονωμένο» περιστατικό. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης δράσης του λιμενικού σώματος και συγκεκριμένα των ειδικών δυνάμεων στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, αλλά και στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των «επιχειρήσεων αποτροπής της λαθρομετανάστευσης» που χαρακτηρίζονται από συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και από πρωτοφανή αγριότητα, ενάντια σε ανθρώπους που το μόνο τους «έγκλημα» είναι το πέρασμα των συνόρων, η προσπάθεια διαφυγής από τον πόλεμο και την εξαθλίωση και η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Η κυβέρνηση έχοντας στην πράξη καταργήσει το δικαίωμα στο άσυλο, με τα ποσοστά αναγνώρισης της προσφυγικής ιδιότητας να κινούνται κάτω του 1%, και αρνούμενη την εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας νομιμοποίησης των αλλοδαπών εργαζομένων, εξωθεί εκατοντάδες οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες στην επιλογή να εγκαταλείψουν την Ελλάδα λαθραία από τα δυτικά λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και να υποβάλλουν αίτηση ασύλου σε χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες γιατί έχοντας τελικά ανακηρύξει την καταστολή σε μοναδικό δόγμα της μεταναστευτικής της πολιτικής, οδηγεί στην όξυνση του αυταρχισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, τροφοδοτώντας παράλληλα ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις στην κοινωνία. Σήμερα, στην «πολιτισμένη» Ευρώπη και σε καιρό ειρήνης, βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στο πρόσωπο των μεταναστών και προσφύγων. Στην Αθήνα, στο τμήμα Αλλοδαπών έχουν χάσει τους τελευταίους μήνες τρεις πρόσφυγες τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων. Στο Αιγαίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πνιγεί 511 πρόσφυγες τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα παραμείνουν «άγνωστοι», νεκροί του πολέμου που οι κυβερνήσεις της Ευρώπης έχουν κηρύξει ενάντια στη μετανάστευση. Ο Αμπντουλά εγκατέλειψε το «απελευθερωμένο» από το ΝΑΤΟ Ιράκ, ξεπέρασε τους κινδύνους και την ταλαιπωρία του παράνομου ταξιδιού, για να λυγίσει κατά το βασανισμό του από τους «κομάντο» του λιμενικού, από εκείνους που εργάζονται υποτίθεται για την «ασφάλειά μας». Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι και όλες την ευθύνη και να αντιδράσουμε απέναντι στις κρατικές δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων όπως πράξαμε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Να αναπτύξουμε ένα ευρύ και δυναμικό κίνημα ενάντια στο ρατσισμό, την εκμετάλλευση και την καταστολή σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι όχι μόνο καλούνται σήμερα να υποστούν πρώτοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και συστηματικά επιδιώκεται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των επιπτώσεών της στην κοινωνία. Συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά Τρίτη 5 Μαΐου 2009, Ώρα 6:00μ.μ.

Να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες και βασανισμοί μεταναστών/ριων

Κανένας Άνθρωπός δεν είναι λαθραίος.

Άσυλο, Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα σε μετανάστες/ριες και πρόσφυγες.


Μεταναστευτικές και Αντιρατσιστικές Οργανώσεις

Στον Βόλο η αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει σήμερα (τετάρτη 5/5) στις 7κ30 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο.

1 σχόλια:

  Ανώνυμος

5 Μαΐου 2009 - 7:04 μ.μ.

Πολύ κακοπροαίρετοι είναι οι άνθρωποι της αριστεράς.Δεν αντιλαμβάνονται τι θα πει αυτοστραγγαλισμός και τι θανάσιμος αυτοτραυματισμός.
Οι αστυνομικοί-φρουροί της Δημοκρατίας δεν έχουν σκοτώσει ποτέ κανέναν.Όσοι έχασαν τη ζωή τους από την παρέμβαση της Δημοκρατικής μας αστυνομίας ήταν επειδή είχαμε είτε θανάσιμους αυτοτραυματισμούς είτε εξωστρακισμούς!
Για να μην αρχίσω τα αντιρατσιστικά μου και δώσω συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ που λειτούργησε ως καταλύτης στον αυτοτραυματισμό του Κούρδου και έτσι ο Κούρδος δε θα αυτοπυρποληθεί,αφού πιθανόν χάσει τη ζωή του με έναν σαφώς πιο ανόδυνο τρόπο ή αν επιβιώσει πιθανόν με κάποια χαρδαβέλεια ματαθανάτια εμπειρία εκτιμήσει τη ζωή και δεν αυτοκτονίσει(η αστυνομία δεν τραυματίζει ποτέ και αν τραυματίσει,ακόμα και θανάσιμα θα είναι από εξωστρακισμό)

Χαίρε Ελεύθερη Δημοκρατική Ελλάς!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Η δικιά μας επανάσταση δεν θα είναι "βελούδινη"...